Skip to content

Onderhoud​

Onderhoud

Een goed onderhouden auto is belangrijk voor uw veiligheid. Het is raadzaam om zelf af en toe de olie en koelvloeistof van uw auto te controleren. Lukt u dat niet, of durft u dit niet, dan doen wij dit met alle plezier, u kunt hiervoor bij ons terecht zonder afspraak.

Bij een kleine beurt verversen wij uw motorolie en filter, worden alle vloeistoffen gecheckt en wordt uw voertuig visueel gecontroleerd op eventueel gebreken zoals remmen, verlichting, uitlaat en de banden, deze brengen wij natuurlijk voor u op de juiste spanning. Tevens dragen wij er zorg voor dat uw onderhoudsboekje wordt ingevuld en dat het service interval wordt gerest.

Bij een grote beurt wordt eigenlijk de hele auto nagekeken van bumper tot bumper. Denk aan olie- en luchtfilters, de airconditioning, remblokken, dynamo, schokbrekers, uitlaat enzovoorts.
Blijkt dat er tijdens de beurt iets kostbaars moet worden vervangen, dan zult u daarover altijd even gebeld worden. Dit doen wij bij elke beurt en/of reparatie. Zo weet u tenminste waar u aan toe bent en zijn er geen onduidelijkheden achteraf.

De meeste auto’s zullen aangeven wanneer zij onderhoud nodig hebben, twijfelt u hierover, neem dan gerust contact met ons op voor het juiste advies.

Bij Wil-Thi kan men ook terecht voor het volledige onderhoud van uw airco-installatie voor zowel het bekende servicen (afvullen) als ook voor het diagnose stellen en repareren van uw airco-installatie.
Laat uw airco van uw auto minimaal een keer per jaar controleren. Het koelmiddel dat in een airco zit, is schadelijk voor het milieu. Het is dus belangrijk dat u uw airco regelmaat na laat kijken op lekkages. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu en de werking van uw airco.